Csokis-zabpelyhes keksz

Csokis-zabpelyhes keksz

Beach body ide vagy oda, a strandszezonban is kijár az embernek egy kis nassolás. És nyilván nem baj, ha a finomság könnyen és gyorsan elkészíthető. Mikor odakint hétágra süt a nap, akkor az ember lánya, fia különösen nem szívesen tölti az időt a konyhához kötve.

Most egy valóban gyorsan elkészíthető receptet osztunk meg veletek. Reméljük, nektek is tetszik majd, mert akár a reggeli kávéhoz vagy teához, strandolás közben elmajszolva, vagy az árnyékban olvasgatás közben elrágva is édes pillanatokat szerezhet.

Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és így keverjük tovább. Praktikus konyhai robotgépet használnunk. Felhevített serpenyőben, sűrűn rázogatva, megpirítjuk a zabpelyhet. A pár perces pirítás után darálóban finomra őröljük. E célra a kávédaráló is tökéletesen megfelel. A zabpehelylisztet a liszttel összekeverjük, kakaóport, csokidarabkákat vagy durva csokiforgácsot adunk hozzá, majd szódabikarbónát és egy csipet sót is. Fakanállal mindezt az első lépésben elkészített masszához keverjük. Az így előállt, immár minden komponenst tartalmazó masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat formázunk, és a sütőpapírral kibélelt tepsiben korongocskákká lapítjuk azokat. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk pontosan 8 percre. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk, míg teljesen kihűl.

 

Hozzávalók

  • 75 g zabpehely
  • 75 g finomliszt
  • 2 púpozott ekcukrozatlan kakaópor
  • 1 kkszódabikarbóna
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg barna cukor (puha)
  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só