Olaszos paradicsomos spagetti
Napjainkban azoknak sem kell lemondaniuk az olasz konyha kínálta tésztaételekről, aki gluténérzékenységben szenvednek. Mutatunk is egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet, ami remek, könnyű ebéd lehet a meleg nyári napokon is. Az elkészítéséhez szükséges gluténmentes tészta pedig a plusmarketben beszerezhető.
Lábasban 1 liter vizet forralunk, megsózzuk és kevés olívaolajat öntünk hozzá. A forrásban levő vízbe beletesszük a spagettit, megkeverjük és al dentére (majdnem puhára) főzzük.
Egy másik edényben felhevítünk kevés olívaolajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Amikor aranybarnára sült, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot. Ha szükséges, felöntjük kevés vízzel. A szószt pépesre főzzük. Sóval, egy kevés cukorral és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Amint kész a tészta, leszűrjük, majd rögtön a szószhoz adjuk, és keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt vagy más olasz kemény sajtot és a rukolát, majd kevés friss bazsalikommal díszítjuk.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg penne tészta
- olívaolaj
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 25 dkg paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg olasz kemény sajt (parmezán) néhány levél friss bazsalikom és egy maréknyi friss rukkola