Olaszos paradicsomos spagetti

Olaszos paradicsomos spagetti

Napjainkban azoknak sem kell lemondaniuk az olasz konyha kínálta tésztaételekről, aki gluténérzékenységben szenvednek. Mutatunk is egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet, ami remek, könnyű ebéd lehet a meleg nyári napokon is. Az elkészítéséhez szükséges gluténmentes tészta pedig a plusmarketben beszerezhető.

Lábasban 1 liter vizet forralunk, megsózzuk és kevés olívaolajat öntünk hozzá. A forrásban levő vízbe beletesszük a spagettit, megkeverjük és al dentére (majdnem puhára) főzzük.

Egy másik edényben felhevítünk kevés olívaolajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Amikor aranybarnára sült, hozzáadjuk  a kockára vágott paradicsomot. Ha szükséges, felöntjük kevés vízzel. A szószt pépesre főzzük. Sóval, egy kevés cukorral és frissen őrölt borssal ízesítjük.

Amint kész a tészta, leszűrjük, majd rögtön a szószhoz adjuk, és keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt vagy más olasz kemény sajtot és a rukolát, majd kevés friss bazsalikommal díszítjuk.

 

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg penne tészta
  • olívaolaj
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg olasz kemény sajt (parmezán) néhány levél friss bazsalikom és egy maréknyi friss rukkola